Rozkvitnutým Podpoľaním k osade Snohy

Logo Rozkvitnutým Podpoľaním k osade Snohy
Logo Rozkvitnutým Podpoľaním k osade Snohy
Údaje o túre
97,63km
300 - 812m
Vzdialenosť
1.098hm
1.083hm
Výstup
07:45h
 
Trvanie
Stručný popis

Okružná cesta zo Zvolena cez Detvu, Hriňovské lazy, popod Poľanu k potoku Hukava a výšľap nad osadu Snohy. Dolinou rieky Slatina až k Hriňovskej priehrade, cez Hriňovú a do Zvolena.


Popis

Jarná výhliadková cesta Detvianskymi a Hriňovskými lazmi patrí k najkrajším miestam Slovenska. Úzke pruhy obrobených políčok a na nich rozkvitnuté stromy a lúky s pasúcim sa dobytkom stoja za návštevu. Dušou Podpoľania sú aj drevené maľované kríže, ktoré patria do nehmotného dedičstva Slovenska. Pre tento výlet sme si zvolili zriedkavo používanú cestu cez Horné Riečky na Priehalinu, kde sú asfaltky poprepájané strmými poľnými cestami. Občas sme museli tlačiť bicykel, občas po nás vyštartovali voľne pobehujúce psy. Od rázcestia na Poľanu zjazd k potoku Hukava a výšľap nad osadu Snohy. Osada s dreveničkami, kde má človek pocit, že sa zastavil čas. Ďalší zjazd popri Grúňovom potoku k riečke Slatina až k Hriňovskej priehrade. Po pravom brehu priehrady (nádrž na pitnú vodu) vedie krásna vyhliadková lesná cesta ponad hladinu temnomodrej vody. Od priehrady do Hriňovej a na kopec nad Korytárky-Zlatnô do Detvy. Cez Krné na Stožok a naspäť do Zvolena.

Najvyšší bod
812 m
Profil nadmorskej výšky
© outdooractive.com

Tipy

Celý charakter Podpoľania s drevenými krížami, ľudovými tradíciami a maľovanými bránami je ideálnym miestom na návštevu nielen pre pre milovníkov folklóru.


Autor
Prehliadka Rozkvitnutým Podpoľaním k osade Snohy používa outdooractive.com na stránke ..

Celkové hodnotenie

5

0

%

4

0

%

3

0

%

2

0

%

1

0

%

Chyba
Vyskytla sa chyba. Prosím, skúste to znova.
Ďakujeme vám za vašu recenziu

Hodnotenie bolo vymazané

GPS Downloads
  • GPX GPS Exchange Format (XML)
  • KML Google Earth, Google Maps
Kódy QR na stiahnutie pre mobilné telefóny