Cyklotrasa Schwarzatal Radroute

Logo Cyklotrasa Schwarzatal Radroute
Logo Cyklotrasa Schwarzatal Radroute
Údaje o túre
39,2km
298 - 483m
Vzdialenosť
97hm
21hm
Výstup
02:46h
 
Trvanie
Stručný popis

Či Semmerinská železnica alebo zámok Wartholz: Cyklotrasa cez údolie rieky Schwarza je pozoruhodným výletom za históriou regiónu Viedenských Álp.

Obtiažnosť
stredná
Hodnotenie
Technika
Kondícia
Krajina
Zážitok
Trasa
Lanzenkirchen
0,1 km
Cafe Restaurant Adrienn
0,1 km
Haderswörth
1,6 km
Zum KOXI
3,2 km
Haderswörth-Siedlung
3,3 km
Föhrenau
3,4 km
Schwarzau am Steinfeld
6,1 km
Breitenau
9,5 km
Loipersbach
12,7 km
Neunkirchen
15,5 km
Blindendorf
19,7 km
Ternitz (393 m)
20,9 km
Wimpassing im Schwarzatale
21,3 km
Unbeflecktes Herz Maria
21,5 km
Putzmannsdorf
24,0 km
Siedlau
25,5 km
Stuppach
26,5 km
Gloggnitz
28,4 km
Gloggnitz
30,2 km
Schlöglmühl
32,5 km
Schmidsdorf
33,1 km
Payerbach
36,5 km
Payerbacherhof
36,6 km
Stollen
38,0 km
zur Heiligen Barbara
38,9 km
Schloß-Stuben
38,9 km
Reichenau an der Rax
39,1 km


Najlepšia sezóna (ročné obdobie)
jan
feb
mar
apr
máj
jún
júl
aug
sep
okt
nov
dec
Popis

Cyklotrasa Schwarzatal Radroute spája vysokohorskú alpskú krajinu na úpätí pohoria Rax s rovinou Steinfeld v okolí Lanzenkirchenu. Táto cyklotrasa prechádza pozdĺž rieky Schwarza od základov industrializácie do historickej krajiny svetového kultúrneho dedičstva Semmerinskej železnice a obľúbených letných destinácií.

Trasy
Cyklotrasa Schwarzatal Radroute sa začína pri obecnom úrade v Lanzenkirchene resp. na mieste, kde cyklotrasa Eurovelo 9 vedie ponad rieku Leitha. Na začiatok cyklotrasy sa pohodlne dostanete vlakom z mesta Wiener Neustadt a ďalej na bicykli alebo môžete ísť na bicykli už z Wiener Neustadt pozdĺž Eurovelo 9 do Lanzenkirchenu.

Od obecného úradu idete kus cesty ponad železnicu severozápad, potom súbežne so železničnou traťou smerom na západ. Už tu si môžete vychutnať výhľad na vrchy Schneeberg a Rax.

Príjazdová cesta vedie na Haderswörther-Hauptstraße a na kruhovom objazde odbočíte na L142 smerom na Föhrenau. Po príchode do Föhrenau odbočte pri hasičskej stanici doprava na ulicu Wiener Straße a potom hneď na ulicu Kurze Gasse. Tá sa mení na dobre spevnenú poľnú cestu, ktorá na začiatku obce Schwarzau am Steinfeld opäť prechádza do hlavnej cesty. Po sto metroch z nej znovu zídete a idete okolo futbalového ihriska do oblasti s obmedzenou dopravou.

Potom prejdete krížom cez trasu na B54. Následne idete po moste, ktorý vedie ponad južnú diaľnicu. Po krátkom klesaní odbočíte doľava na asfaltovú cestu pre cyklistov a chodcov. Tá vedie pozdĺž južnej diaľnice do Breitenau.

V Breitenau pôjdete asi 200 metrov po ceste L140 (hlavná ulica) a potom odbočíte doľava na ulicu Fasangasse. Trasa pokračuje po asfaltovej ceste pre cyklistov a chodcov, ktorá vedie rovnobežne a neskôr popod diaľnicu do Natschbach-Loipersbachu.

Na začiatku obce prejdite cez rieku Schwarza a pokračujte popri nej smerom na Neunkirchen. Trasa vedie centrom mesta cez hlavné námestie.

Pozor: Venujte pozornosť značeniu v Neunkirchene!

Z hlavného námestia prejdete mestským parkom, cez Petersberg do Ternitzu. Odtiaľ vedie trasa pozdĺž hrádze rieky Schwarza. Po križovatke v Dunkelsteine a Blindendorfe musíte vo Wimpassingu prejsť po rušnom moste na druhú stranu. Nasledujú ešte 2 ďalšie podobné križovatky, kým sa dostanete do Buchbachu a potom do Enzenreithu (katastrálne územie Siedlau). Tam opustíte hrádzu rieky Schwarza a pokračujete po menej frekventovaných uličkách až k firme Wiedner GmbH, kde pôjdete asi 100 metrov po ceste. Potom odbočíte doľava a hneď pred mostom znovu doprava. Prejdete popri čističke odpadových vôd Gloggnitz a budete pokračovať na bicykli k železničnej stanici Gloggnitz.

Na stanici odbočte vpravo a prejdite cez podchod. Za posledným obytným domom odbočte vľavo na ulicu Silbersbergstraße a choďte po nej až do Schlöglmühlu. Odtiaľ vedie trasa po Wiener Straße do Payerbachu (pozor: štandardná cesta mimo obce).

V Payerbachu vedie cesta pre cyklistov aj chodcov (vodovodná cesta „Wasserleitungsweg“) do ulice Bahnhofstraße, kde zabočíte doľava a prejdete cez križovatku riadenú semaformi. Prejdete cez most Schwarza a pokračujete po pravej strane cesty.

Idete okolo kúpaliska a minigolfového ihriska popri rieke Schwarza do Reichenau, kde križujete cestu po dĺžke asi 30 metrov v protismere. Odtiaľ pokračujte po ceste k zámku Reichenau. Dorazili ste do cieľa cyklotrasy Schwarzatal Radroute.

VOLITEĽNÁ MOŽNOSŤ: Vozovňa Höllentalskej železnice

Zo zámku Reichenau môžete pokračovať veľmi peknou cyklotrasou k vozovni Höllentalskej železnice: Pri zámku odbočte doľava a za ním hneď doprava, pokračujte súbežne s dráhou Höllentalskej železnice (ktorú niekoľkokrát križujete) a k špeciálnemu cieľu, rieke Schwarza.

Najvyšší bod
483 m
Cieľová destinácia

Stredisko Reichenau an der Rax

Profil nadmorskej výšky

Ďalšie informácie
Ďalšie informácie:

Viedenské Alpy v Dolnom Rakúsku,www.wieneralpen.at, Tel.: +43 2622 78960

Tu získate aj bezplatné cyklistické letáky. Letáky poskytujú prehľad o trase a informujú o možných miestach na oddych a občerstvenie, ako aj o zaujímavostiach. Prosíme, aby ste zobrali na vedomie, že nejde o skutočnú cyklistickú mapu.


Dojazd
Z Viedne po diaľnici A2 až po výjazd Wr. Neustadt-Süd. Potom pokračujte po B54, odbočte doľava na L142 po Bad Erlach, po kruhovom objazde (2. výjazd), pokračujte po železničnej trati do Lanzenkirchenu.

Z Grazu po diaľnici A2 až po výjazd Seebenstein. Odbočte doľava a choďte po B54, potom odbočte vpravo smerom na Erlacher Straße (L4029). Pokračujte na Föhrenau-Hauptstraße. Na kruhovom objazde použite druhý výjazd a pokračujte po ceste až do Lanzenkirchenu.

Verejná doprava
Vlakové spojenie z Viedne a Grazu cez Wr. Neustadt do Payerbach/ Reichenau alebo do Lanzenkirchenu.

 

Bližšie informácie na stránkach www.oebb.at

Parky

V Lanzenkirchene sú k dispozícii parkovacie miesta.


Autor
Prehliadka Cyklotrasa Schwarzatal Radroute používa outdooractive.com na stránke ..

3,5
Celkové hodnotenie

5

0

%

4

50

%

3

50

%

2

0

%

1

0

%

GPS Downloads
  • GPX GPS Exchange Format (XML)
  • KML Google Earth, Google Maps
Kódy QR na stiahnutie pre mobilné telefóny

Všeobecné informácie

Zastávka s občerstvením
Kultúra/Historické stránky
Ďalšie prehliadky v regiónoch

Najobľúbenejšie túry v okolí

Puchberger Radwanderweg

12,82km | 209hm | 01:00h

Schwarzatalweg

ľahká
36,98km | 24hm | 02:30h

Von Wiener Neustadt nach Payerbach

ľahká
47,64km | 128hm | 03:40h

Von Wiener Neustadt bis Gutenstein

ťažká
71,15km | 321hm | 03:45h